PROJE HAKKINDA
-
Yetişen her yeni nesil, teknolojinin gelişmesi ,kuşaklar arası iletişim kopukluğu gibi sebeplerden dolayı onları yetiştiren anne babalardan da ilgi ve beklentiler dikkat çekici bir şekilde artıyor. Toplumun gelişmesi ve nesiller arası iletişim saha sağlıklı bir şekilde sağlanması ve değerlerin kuşaklara daha sağlıklı aktarılması için öncelikle ailede demokratik yapı oluşturulması gerekir. Bu yapının kurulmasını engelleyen sosyo-ekonomik faktörlerden bazıları da baba ve annelerin çalışma hayatında daha etkin rol alması,çocuklarıyla daha fazla kaliteli zaman geçirememeleridir.Durum öyle bir hal aldı ki ebeveynler çocuklarının sorunlarını göremez bir duruma gelmişler çocuklarının sorunlarının çözümünü yine çocuklardan beklemektedirler. Yapılan araştırmalara göre çalışan ebeveynlerin çocuklarıyla yaptıkları etkinlikler; çocukların duygusal, sosyal, psikolojik ihtiyaçlarının karşılanmasında çok önemli olduğunu ortaya koyuyor.
HEDEFLER
1) Çocukların sadece fiziksel ihtiyaçlarının değil psikolojik, sosyal ve duygusal ihtiyaçlarının karşılama 2) Çocuklarımızı aşırı şekilde tablet, telefon, televizyon) dan uzak kalmasını sağlayıp, ebeveynleri ile birlikte kaliteli zaman geçirmelerini sağlama.
3) Okul aile işbirliğini güçlendirme, çocukların sadece akademik başarısının değil hayatının her alanında ebeveynlerini daha aktif ve daha etkin hale getirme.
4). Aile ve aile okul bağlarını kuvvetlendirme 5) Çocukların iletişim becerilerini geliştirip, öz güvenlerini arttırma.6) Çocuklarımızın aileleriyle yapmayı hayal ettiklerini gerçekleştirebilecekleri ortamların oluşturulması için planlama yapma. 7) Çocuklarımızın hayatları boyunca gülümseyerek hatırlayabileceği ve kendinden sonraki kuşaklara aktaracakları,aktarmaktan zevk duyacakları, anılar biriktirme.8) Çocuklara ve ebeveynlere hayvan sevgisi aşılamak ve çevre bilinci kazandırmak.9) Öğretmenlere Web2.0 araçlarını daha sık kullanmalarını sağlama.Aynı zamanda öğrenci ve velilere güvenli internet kullanımını sağlamaBEKLENEN SONUÇLAR
1) Çocuklarımızın psikolojik, sosyal ve duygusal ihtiyaçlarını karşılamak
2) Çocuklarımızı teknolojiyi daha verimli kullanmalarını sağlayıp doğurduğu olumsuz durumlardan uzak kalmalarını sağlamak.
3) Ebeveynleri ile birlikte kaliteli vakit geçirmelerini sağlamak.
4) Okul örenci aile işbirliğini güçlendirmek.
5) Aile ile iletişimi güçlendirip kuşaklar arası değer aktarımının sağlıklı gerçekleşmesini sağlamak
6) Çocuklarımızın aileleri ile iletişim becerilerini artırıp, öz güveni yüksek ,kendine güvenen sağlıklı bireyleri topluma kazandırmak.
7) Sadece Hayal etmek değil hayallerin de gerçekleşebileceğini fark ettirmek
8) Hayallerini gerçekleştirirken "keşke değil iyi ki varsınız benim canım ailem" sözünü büyük bir mutlulukla söyleyebilmek
9) Çocuklara hayvan sevgisi kazandırmak, ilgiye ve sevgiye muhtaç olan hayvan dostlarımızı bir damla da olsa mutlu etmek.
10) Öğretmenlere Web2.0 araçlarını daha sık kullanmalarını sağlamak.Öğrenci ve velilere güvenli internet kullanımı konusunda bilgilendirmek.
Beğen |
0 kişi beğendi